“Upgrades niet allesbepalend”

08 mei 2013 — Jenson Button koestert de hoop dat de upgrades die McLaren meeneemt naar Barcelona een stap in de goede richting zullen betekenen. image

“Er wordt heel wat gepraat over het belang van de upgrades voor de volgende GP in Spanje, maar zoals gewoonlijk is het maar een deel van de voortdurende verbeteringen die een team gedurende het seizoen op de wagen aanbrengt. Er zullen onderdelen zijn die werken, er zullen er zijn die op een andere manier zullen werken dan we dachten, maar ook onderdelen die totaal niet werken of waar we nog wat aandacht aan moeten besteden. Zo gaat dat tegenwoordig in de Formule 1.” meent de Brit.

Button neemt dus nog een wat afwachtende houding aan voor de komende race, maar hoopt in ieder geval dat de upgrades een stap in de goede richting zullen betekenen voor McLaren.

Teambaas Martin Whitmarsh leeft met de hoop dat de GP van Spanje voor een verrassing kan zorgen, net zoals vorig jaar, toen Pastor Maldonado met zijn Williams de overwinning pakte vanaf poleposition.

“Het leven gaat immens snel vooruit in de F1. Eenmaal in Europa is er al een kwart van het seizoen voorbij, dat is ongelooflijk. En net zoals vorig jaar is het nog wat onvoorspelbaar. Toen kregen we een nogal verrassende winnaar met Pastor Maldonado. Hoewel het nu praktisch ondenkbaar is dat we een winnaar uit het middenveld krijgen, blijft het toch koffiedik kijken naar de vorm van het veld. We werken hard om de MP4-28 verder te ontwikkelen, en hopen dat de Spaanse GP ons een stap vooruit brengt met het oog op de volgende races.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België