logo
 

“V8-motoren van vroeger waren niet zo goed als huidige F1-motoren”

13 oktober 2018 — Op de huidige generatie F1-motoren is al erg veel kritiek gekomen, zowel vanuit de teams, de rijders alsook de fans. Toch krijgen de huidige generatie F1-motoren soms ook lof, zoals bijvoorbeeld nu van voormalig F1-piloot Felipe Massa.

Dit bericht bekijken op Instagram

Unbelievable car !!! So much in love ❤️ thanks Suzuka ߇ϰ߇µ @scuderiaferrari 2006 @f1 Que carro incrível!! Me diverti mais do que os carros de agora !!! ߤٰߏܰߤٰߏܰߤٰߏ¼ obrigado Suzuka ߇ϰ߇µ

Een bericht gedeeld door Felipe Massa (@massafelipe19) op

Felipe Massa heeft in het verleden met heel wat soorten F1-motoren gereden, waaronder V10, V8 en de V6-hybridemotoren waarmee sinds enkele jaren wordt gereden. Ondanks de felle kritiek op de huidige generatie motoren heeft Felipe Massa ook bewondering voor die laatste generatie motoren.

Vorige week werd Massa uitgenodigd om enkel demo’s te geven. De Braziliaan reed met een Ferrari F248 uit 2006 en een Ferrari F10 uit 2010. Beide F1-bolides werden aangedreven door een V8-motoren maar ondanks dat heel wat fans graag zouden hebben dat er wordt teruggekeerd naar de V8-motoren meent Felipe Massa dat de huidige generatie F1-motoren beter is dan de motoren van toen.

“Het is een groot verschil in de wagen,” zei Massa tegenover ‘Autosport’. “Ik zou zeggen dat ik veel meer geniet van de oude wagens omdat ze redelijk licht van gewicht zijn, het veranderen van richting, hun reactie.”

“Wat de motor betreft, de V8-motoren mogen dan wel een veel leuker geluid produceren, ze hebben echter veel minder power. De motor waarmee nu wordt gereden is veel agressiever en heeft veel meer power dan de oude wagens.”

En wat dat laatste betreft heeft Felipe Massa uiteraard gelijk. De huidige generatie V6-hybridemotoren met turbo gelden als één van de krachtigste motoren in de geschiedenis van de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Fantastic!!! @scuderiaferrari @f1 ❤️❤️

Een bericht gedeeld door Felipe Massa (@massafelipe19) op

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België