Vader Jules Bianchi: “Iedere dag doet Jules een marathon”

13 april 2015 — Tijdens een interview met 'Nice-Matin' heeft Philippe Bianchi, de vader van Jules Bianchi, meer info gegeven over de medische toestand van zijn zoon.


Jules bianchi crashte vorig jaar tijdens de GP van Japen en de F1-piloot van Marussia ligt sindsdien in een coma. Volgens de vader van Jules Bianchi, die voor het eerst in weken over de toestand van zijn zoon praat, is er amper iets veranderd in Bianchi zijn toestand.

“Het enige dat we kunnen zeggen is dat hij stevig aan het vechten is, zoals hij ook deed voor zijn ongeval,” zei Philippe Bianchi. “Iedere dag doet Jules een marathon. Vanuit medisch standpunt is zijn toestand stabiel. Hij overleeft autonoom. Er is geen fysiek probleem. Al zijn organen werken zonder enige hulp. Maar hij blijft buiten bewustzijn, in een coma.”

“Voor dit soort van trauma verloopt, zoals we weten, alles erg traag. Vergeleken met zijn operatie door een Japanse professor in Yokkaichi, is dit reeds een verschil van dag en nacht. Er was sprake van onherstelbare schade en een periode van minstens een jaar alvorens hij naar Frankrijk overgebracht zou kunnen worden. Uiteindelijk gebeurde dat al na zeven weken, van zodra hij zelfstandig kon ademen.”

Voorlopig valt het ook af te wachten hoe de toestand van Jules Bianchi verder evolueert.

“Neurologisch gezien hebben de dokters ons gezegd dat er geen specifieke ingreep noodzakelijk is. Belangrijker is het om Jules te stimuleren door onze aanwezigheid constant te tonen. Dat is ook de reden waarom we elkaar constant afwisselen, zijn moeder, zus, broer en ikzelf. Ook Gina, de vriendin van Jules, die hier nu woont.”

“Van tijd tot tijd zien we dingen gebeuren. Op sommige momenten is hij ‘actiever’, beweegt hij meer, trilt zijn hand. Maar zijn het reflexen of is het echt? Het is moeilijk om te zeggen. Het belangrijkste is dat hij opgevolgd en behandeld wordt door experten,” besluit de vader van Jules Bianchi.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België