Vader Kubica: “F1-comeback van mijn zoon is een mirakel”

04 december 2018 — Volgens Artur Kubica, de vader van Robert Kubica, is de F1-comeback van zijn zoon een echt mirakel. Daarin moeten we hem ongetwijfeld gelijk geven. Gezien de toestand van Kubica na zijn crash is het zelfs een half mirakel dat de Pool nog leeft, laat staan een F1-comeback maakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op

“Indien mirakels bestaan dan is dit inderdaad een mirakel, ” aldus Artur Kubica tegenover de Poolse tv-zender ‘TVN24’.

‘Het was een enorm moeilijke strijd voor hem. Ik herinner me nog dat na zes maanden zijn been aan het genezen was en dat het dan terug brak. Zoiets kan iemand psychologisch volledig kraken.”

Ook Professor Mario Igor Rossello, de chirurg die het team leidde dat Kubica meteen na zijn tragische crash behandelde, herinnert zich nog goed hoe slecht het er voor Kubica uitzag.

“We moesten vechten om hem in te houden,” aldus Rossello. “Het feit dat we vervolgens zijn hand konden redden was een extra beloning.”

Kubica zal komend seizoen voor het Williams F1 team rijden, de renstal die hem dit jaar nog passeerde en Sergey Sirotkin het tweede racezitje gaf. Kubica kon zich echter in zijn rol als testrijder enorm goed voorbereiden op zijn eventuele comeback en dankt daaraan nu zijn racezitje voor 2019.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België