Vader van Vitaly Petrov vermoord in Rusland

25 oktober 2020 — Alexander Petrov, vader van voormalig F1-rijder Vitaly Petrov, is volgens verschillende Russische bronnen vermoord.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vitaly Petrov (@vitalypetrov) op

Vitaly Petrov was dit weekend aan de slag als steward bij de GP van Portugal in Portimao maar is nu logischerwijs terug naar Rusland vertrokken. Hij wordt vervangen door Bruno Correia. De FIA laat weten dat haar gedachten bij Vitaly Petrov en zijn familie zijn.

Het Russische persbureau ‘TASS’ kwam met het volgende persbericht naar buiten:

“Een zakenman en een gemeentelijke afgevaardigde stierf in het district Vyborg in de regio Leningrad na een moordaanslag. Dat vertelde een bron van de politiediensten. Volgens voorlopige berichten is er een moordaanslag geweest waarbij Petrov het leven liet.”

De aanstelling van Petrov als steward was al controversieel nadat de Rus een paar weken geleden in het nieuws kwam met homofobe uitspraken. Lewis Hamilton was dan ook erg verrast dat de FIA met Petrov als steward kwam aandraven.

“We zouden zeker alleen mensen bij de sport moeten betrekken die met de tijd meegaan, die begripvol zijn ten opzichte van de tijd waar we in leven en de gevoelige onderwerpen die ons omringen,’’ vertelde Hamilton. ‘‘Ik snap dus echt niet wat hun doel hier is of waarom hij hier is, want het is niet dat ze geen andere betere opties hebben.’‘

Denk jij te weten wie de GP van Portugal wint?

Klik hier en neem deel aan het GP van Portugal Spel: prijzenpot van minstens 400 euro!

Door je in te schrijven via de link en deel te nemen steun je ook F1journaal.be in haar dagelijkse werking zodat wij je F1-nieuws kunnen blijven brengen.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België