Vader wil een fonds oprichten als eerbetoon aan Jules Bianchi

24 september 2015 — Philippe Bianchi, de vader van Jules Bianchi, wil als eerbetoon aan zijn zoon een fonds oprichten.


Jules Bianchi crashte vorig jaar tijdens de GP van Japan en dit weekend is het F1-circus opnieuw te gast in het land van de rijzende zon. Een emotioneel moment voor Philippe Bianchi, de vader van Jules Bianchi, en bij uitbreiding heel de familie Bianchi.

Voor Philippe Bianchi is het nog steeds moeilijk om foto’s en beelden van de crash van zijn zoon te bekijken, zo laat hij weten tijdens een interview met de Britse BBC.

“Naar de Formule 1 kijken is nog steeds erg moeilijk,” zegt Philippe Bianchi, die sinds de crash van zijn zoon alleen nog maar aanwezig was tijdens de GP van Hongarije, waarbij er voorafgaand aan de start een eerbetoon plaatsvond voor Jules. “Het is momenteel te moeilijk om naar een F1-race te kijken. Misschien lukt het me binnen een paar maanden of een paar jaar, maar nu nog niet.”

Bianchi voelt wel erg veel steun van zowel vrienden, fans alsook de F1-piloten. Het inspireert Philippe Bianchi om een fonds op te richten als eerbetoon aan Jules Bianchi.

“Ik wil een fonds oprichten dat jonge rijders in de karting kan helpen indien ze niet over voldoende geld beschikken, misschien hebben ze ook nood aan mensen met ervaring,” aldus Philippe Bianchi.

“Ik heb met heel wat F1-piloten gesproken en ik ben er zeker van dat ze me willen helpen. Alle rijders zijn immers emotioneel geraakt door dit dramatisch incident en ik weet dat ik veel mensen naast me heb die willen helpen, zoals de sponsors en de rijders uit de Formule 1.”

“Ik ben er zeker van dat ik op die manier iets goed kan doen voor Jules. Het is belangrijk voor mij, nu Jules er niet meer is. Het blijft echter moeilijk, we missen hem enorm,” besluit de vader van Bianchi.

To our wonderful fans, Japanese and the world over, we thank you. Your continued support for our team and your love for Jules mean the world to us. #JB17

Een foto die is geplaatst door Manor F1 Team (@manorf1team) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België