logo
 

“Valencia is een stop-and-go circuit”

18 augustus 2009 — Robert Kubica mag dan wel geen toekomst meer hebben bij BMW maar de Poolse rijder weet maar al te goed dat hij zich dan dubbel zo hard in de kijker moet rijden. Wat de GP in Valencia betreft is hij alvast optimistisch.

In 2008 wist Kubica het op het Spaanse stratenciruit ook al niet slecht te doen want toen mocht hij zelfs het podium gaan beklimmen. Veel supporters verwachten echter wel dat Kubica zijn prestatie van vorig seizoen niet zal kunnen herhalen en dat omwille van de slechte wagen bij BMW. Kubica maakt er uiteraard het beste van en is een grote fan van het circuit van Valencia.

“Ik geniet echt enorm van dit circuit. Ik noem het een stop-and-go circuit want er bevinden zich meerdere rechte stukken die telkens worden gevolgd door speciale en vaak korte bochten. Vervolgens kom je meestal weer meteen op een ander recht stuk en van zulke circuits geniet ik dus. Het is wel erg warm in Valencia en omdat de muren naast het ciruit kort tegen mekaar staan is er ook minder lucht aanwezig. Vooral de koeling van de wagen moet in Valencia hard werken”, zo vertelde de Poolse rijder.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België