Valencia wil besparen en F1-deal heronderhandelen

07 januari 2012 — In Valencia vindt de GP van Europa plaats maar men wil de F1-deal heronderhandelen om kosten te besparen ...

image

De reden daarvoor is simpel. Spanje wordt getroffen door een zware crisis en ook een stad als Valencia moet de broeksriem aanhalen. Een F1-race organiseren kost heel veel geld en dat begint al met de overeenkomst die je ondertekent om de Formule 1 te mogen verwelkomen en zo een plaats op de F1-kalender te krijgen.

De GP van Europa vindt sinds 2008 plaats op het stratencircuit in de haven van Valencia. Valencia trachtte zich zo te onderscheiden van de andere F1-races op de kalender. In 2009 werd het contract met vijf jaar verlengd maar al langer zijn er geruchten dat de organisatoren in de problemen zouden verkeren.

Nu liet Jose Ciscar, de vice-president van de Generalitat Valenciana, weten dat hij graag de F1-deal wil heronderhandelen. Het is immers crisis in Spanje, een crisis die niet te vergelijken is met wat we hier in België meemaken.

“Alle grote evenementen worden bekeken en onderzocht. Ze zijn niet zo levensvatbaar als voordien. De grote evenementen hadden een belangrijke waarde maar de omstandigheden dwingen ons om prioriteiten te stellen.”

Voorlopig zou de F1-race in Valencia niet bedreigd zijn maar uiteraard geldt ook hier het gezegde: ‘waar rook is, is vuur’.

“Met contracten die ondertekend zijn moeten we uiteraard voorzichtig zijn want de boete die we eventueel kunnen krijgen kan ons misschien wel meer kosten. We moeten een evenwichtige oplossing zien te vinden,” besluit Jose Ciscar.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België