logo
 

Valentino Rossi nodigt Lewis Hamilton uit voor Moto GP-ritje

08 augustus 2015 — Meervoudig Moto GP-kampioen Valentino Rossi heeft F1-piloot Lewis Hamilton uitgenodigd voor een ritje met een Moto GP-motor.


Lewis Hamilton liet onlangs weten dat hij graag met een Moto GP-motor zou rijden. De Brit is al langer fan van snelle motoren maar liet dat nu nog eens expliciet blijken tijdens een interview met de ‘Mirror’.

“Toen ik een kind was wou ik al met motoren rijden,” zei Hamilton tegenover de ‘Mirror’. “Toen mijn vader mijn eerste go-kart kocht wou ik eigenlijk een motorfiets. Ik ben niet teleurgesteld over hoe alles nu gelopen is maar motorfietsen waren mijn eerste liefde.”

“Ik zou graag met een Moto GP-motor testen om te zien hoe dat is.”

Hamilton zijn woorden waren amper koud of hij kreeg van Valentino Rossi het aanbod om mee te testen. Valentino Rossi testte ooit zelf met een F1-bolide van Ferrari.

“Vorig jaar liet hij me in Monza weten dat hij graag naar mijn ranch zou komen om een ritje te doen,” aldus Rossi. “Ik vroeg hem of hij ervaring heeft, of hij weet hoe het moet, of dat hij van nul begon. Hij zei tegen mij dat hij wel wat ervaring heeft, maar dat hij wat bijkomende ervaring moest opdoen alvorens met een Moto GP-motor zou rijden. Onze motor is echter eenvoudig om mee te rijden en we zullen het aantal pk’s verminderen zodat hij daarna wat plezier kan beleven.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België