“Valentino Rossi stapte bijna van de MotoGP over naar de F1”

16 december 2016 — Valentino Rossi is een legende in de MotoGP maar wat weinigen weten is dat Rossi ooit daadwerkelijk zeer dicht bij een eventuele overstap naar de Formule 1 stond.


17 seizoenen in de MotoGP, 88 overwinningen en 9 wereldtitels, het is het indrukwekkende palmares van Valentino Rossi. De Italiaan reed echter ook verschillende keren met een F1-bolide.

In 2004 mocht Rossi voor de eerste keer testen met een F1-bolide van Ferrari. Nadien verrichtte de MotoGP-legende nog verschillende testwerkzaamheden maar tot een overstap naar de Formule 1 kwam het niet.

Dat Rossi testte in de Formule 1 is algemeen geweten maar weinigen weten dat Rossi ooit zeer dicht bij een overstap naar de Formule 1 stond.

“Valentino had bijna een racezitje in de Formule 1. De Formule 1 is de enige raceklasse die qua prestige te vergelijken is met de MotoGP. Al het overige zou als een stap terug aanvoelen,” aldus Graziano Rossi, de vader van Valentino Rossi, tegenover de ‘officiële MotoGP-website’. “Hij weigerde uiteindelijk om een overstap te maken omdat zijn liefde voor de MotoGP te groot was.”

Hij liet vervolgens ook nog weten dat Valentino Rossi vandaag de dag nog steeds over voldoende snelheid beschikt om competitief te zijn in een autosportklasse, bijvoorbeeld een toerwagenrace.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België