‘Valse’ polepositie voor Kevin Magnussen: “Daar ben ik zeer blij mee”

26 mei 2019 — Kevin Magnussen reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco de zesde tijd, waarmee hij 'best of the rest' is na de drie topteams. Magnussen beschouwt zijn resultaat dan ook als een 'valse' polepositie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Yeeeesss! P6 in qualifying today!! ߔ¥ Starting from P5 is a great achievement by the whole team. Tomorrow we’ll finish the job ߒʰߏ¼

Een bericht gedeeld door Kevin Magnussen (@kevinmagnussen) op

“Het was echt een goede sessie,” blikt Kevin Magnussen terug op zijn kwalificatie. “De wagen was zeer goed, ik kon pushen, ik voelde me comfortabel.”

Geheel probleemloos verliep Magnussen zijn kwalificatie echter niet. De Deen beschadigde tijdens het tweede deel van de kwalificatie zijn wagen.

“Ik plaatste de jongens in Q2 echt onder druk omwille van de schade aan mijn voorvleugel doordat ik de muur toucheerde. Ze deden het geweldig door alles terug te herstellen en me opnieuw op de baan te sturen.”

“Ik geraakte in Q3 met een goed rondje en vervolgens reed ik daarin ook een zeer goed rondje.”

Uiteindelijk leverde dat Magnussen de zesde tijd op. Een beter resultaat was niet mogelijk voor Magnussen, die de race als vijfde mag starten omdat Pierre Gasly een gridpenalty kreeg voor het hinderen van Romain Grosjean.

“We weten hoe belangrijk het is om hier goed te kwalificeren. Om dan de zesde tijd te rijden, voor de rest van het middenveld, is zeer goed. Het is een soort ‘valse’ polepositie, ik ben er extreem blij mee,” besloot Magnussen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België