Valtteri Bottas: “De titelstrijd is nog niet voorbij”

14 juli 2019 — Ondanks het feit dat Bottas van op de polepositie mocht vertrekken zag hij vandaag opnieuw zijn teamgenoot en wk-rivaal Lewis Hamilton zegevieren. Door de overwinning van Hamilton ziet hij zijn achterstand in de wk-tussenstand opnieuw groter worden maar volgens Bottas is de titelstrijd nog niet voorbij.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

“Ik weet niet echt wat ik moet zeggen,” zei Bottas na afloop van de race tegenover Jenson Button. “Mijn felicitaties voor Lewis, hij kreeg hier ook een enorme steun van het publiek.”

Bottas verloor de overwinning grotendeels doordat de safety car voor hem op een zeer slecht moment op de baan kwam.

“Dit is het leven. Soms heb je gewoon pech,” zei Bottas na afloop van. de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Wat kan ik doen? Ik kan alleen maar doorgaan.”

“Ik stopte als eerste en controleerde de kloof die noodzakelijk was voor een pitstop. Tot aan de safety. car reed ik dus eigenlijk nog aan de leiding van de race. Ik had alles onder controle.”

De safety car kwam echter net op de baan toen Hamilton bijna zijn pitstop moest afwerken. Hamilton, op een eenstopper, kon zo probleemloos richting de overwinning rijden.

“Ik was gewoon de kloof met Lewis aan het controleren en plots kreeg hij door de safety car een ‘gratis’ pitstop. Toen was het voorbij.”

“Ik stond ook op de medium banden, waardoor ik sowieso nogmaals moest stoppen en dat betekende dat de overwinning weg was. Het was niet echt mijn dagje, maar onze snelheid was ten minste goed,” besloot Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België