Valtteri Bottas erg teleurgesteld: “Overwinning was het enige doel”

12 november 2017 — Valtteri Bottas was na afloop van de GP van Brazilië erg teleurgesteld met de tweede plaats. Voor de Fin was de overwinning vandaag het enige doel.


Op zaterdag zorgde Bottas er met zijn ultieme snelle ronde nog voor dat hij en niet Vettel de polepositie voor de Braziliaanse GP veroverde. Op zondag waren de rollen omgedraaid: Sebastian Vettel mocht zegevieren en Bottas was teleurgesteld met zijn tweede plaats.

Dat Ferrari en Mercedes aan elkaar gewaagd waren in Brazilië bleek niet alleen uit het minieme verschil tijdens de kwalificatie maar ook tijdens de race. Door zijn iets betere start forceerde Vettel zich in de eerste bocht binnendoor langs Bottas, maar tijdens de rest van de race zat er nooit meer dan zo’n drie à vier seconden tussen Vettel en Bottas. Rondenlang zat er zelfs amper iets meer dan een seconde tussen de posities één en twee.

“Om eerlijk te zijn, ik wou niet gesandwicht worden door twee Ferrari’s,” zei Bottas na afloop van de race op het podium. “We mochten starten van op de pole dus ons enige doel vandaag was de race winnen. Dit is dan ook erg teleurstellend.”

Uiteindelijk was het dus de start die het verschil betekende tussen winst of verliest.

“We zijn de race bij de start verloren. Het was zeer, zeer close tussen ons en ik probeerde druk uit te oefenen op Sebastian maar dat leidde uiteindelijk tot niets,” besloot een teleurgestelde Bottas.

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België