Valtteri Bottas heeft een duidelijke boodschap voor zijn criticasters: “F*ck You!”

28 september 2020 — Na het winnen van de GP van Rusland schreeuwde Valtteri Bottas het uit over de boordradio. De Fin had bovendien ook een 'leuke boodschap' voor de mensen die constant kritiek op hem geven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“To whom it may concern, f*ck you”, die niet mis te verstane boodschap gaf Valtteri Bottas meteen na het winnen van de race mee over de boordradio. Tijdens de persconferentie na afloop van de race volgde wat bijkomende uitleg.

“Er zijn veel mensen die tegen me zeggen dat ik het moet opgeven, maar zo zit ik niet in elkaar. Zoiets zal ik nooit doen. Ik wilde hen dan ook gewoon mijn beste wensen overmaken,” vertelde Bottas.

“Het kwam er zomaar uit. Ik snap dan ook niet dat mensen de behoefte hebben om anderen te bekritiseren”

Bottas kreeg de voorbije weken opnieuw veel kritiek te verwerken omdat hij voorafgaand aan de races vaak verkondigt dat hij zal aanvallen en volop de strijd met Hamilton zal aangaan, maar dat het dan vaak (net) niet lukt.

De Finse teamgenoot van Hamilton put dan ook nieuwe moed uit zijn overwinning in Sochi en wil met veel zelfvertrouwen de rest van het seizoen afwerken.

“Het belangrijkste is dat ik met veel vertrouwen naar iedere race ga en met de gedachte ook dat ik het kan afmaken. Die mindset heb je nodig. Mijn zaterdag was lastig maar ik gaf niet op. Ik bekeek het positief en wist dat er kansen zouden komen. Vandaag kwam het mijn richting uit.”

Ondanks het feit dat de achterstand in het kampioenschap nog steeds 44 punten bedraagt wil Bottas er voor blijven gaan. Met nog zeven races te gaan is er dan ook nog veel mogelijk.

“Ik hoop dat ik mensen kan aanmoedigen om nooit op te geven, dat is immers de grootste fout die je in het leven kan maken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België