Valtteri Bottas: “Het zou er niet goed uitzien als George Russell me weet te verslaan”

04 december 2020 — Volgens Valtteri Bottas zou het niet goed zijn indien George Russell als vervanger van Lewis Hamilton hem zou verslaan tijdens het raceweekend.

“Het is moeilijk om in te schatten wat je van George mag verwachten op het vlak van performance,” antwoordde Bottas in Bahrein op de vraag wat we van zijn nieuwe teamgenoot mogen verwachten.

“Hij kent het team erg goed, maar hij heeft met een andere wagen getest en er zijn heel wat nieuwe dingen voor hem. Ik weet niet echt wat ik moet antwoorden op die vraag.”

Russell testte in het verleden al met de Mercedes F1-bolide maar de wagen waarmee hij dit weekend mag rijden verschilt uiteraard wel van de wagen waarmee hij testte. Bottas beseft echt ook dat verslagen worden door Russell niet goed zou zijn voor zijn eigen imago.

“Ik heb er nog niet echt over nagedacht maar ik denk inderdaad dat ik moet antwoorden dat als hij me verslaat, dat ik er niet goed zou uitzien, toch als ik een normale race ken en me dan verslaat.”

“Ik ben echter niet iemand die op dat vlak veel daarover nadenkt. Ik probeer van alles een motivatie te maken en positief te denken. Dat is mijn ingesteldheid voor dit weekend,” besloot de Fin.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België