logo
 

‘Valtteri Bottas incasseerde een mentale opdoffer”

11 oktober 2018 — Volgens Mercedes-motorsportbaas incasseerde Valtteri Bottas na de teamorders tijdens de GP van Rusland een serieuze mentale opdoffer. De Fin is volgens Toto Wolff echter een serieuze teamspeler die het belang van het team vooropstelt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“We moeten onszelf eraan herinneren dat een racepiloot alles in het werk stelt om races en een kampioenschap te winnen. Wanneer je die mogelijkheid wegneemt dan zal dat automatisch een mentale impact op die rijder hebben,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Autosport’.

“Hij zegt zelf dat dit niet het geval is maar ik geloof dat het toch een rol speelt.”

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Bottas een mentale opdoffer incasseerde. Na de GP van Hongarije was die er ook al eens geweest toen Toto Wolff Bottas een uitstekende ‘wingman’ voor Hamilton had genoemd.

Toto Wolff nuanceerde nadien zijn uitspraak die niet alleen bij Bottas maar ook bij heel wat fans voor de nodige commotie had gezorgd.

In deze fase van het kampioenschap is het echter duidelijk dat Bottas in functie van Hamilton moet rijden, dat beseft ook de Fin zelf.

“Hij is een geweldige teamspeler, dat kunnen we niet voldoende benadrukken,” aldus Toto Wolff.

“Om een voorbeeld te geven. Na Sochi hadden we ‘s avonds een discussie en hij zei toen: ‘Ik begrijp volledig waarom jullie het gedaan hebben. Indien ik in jullie schoenen stond dan had ik hetzelfde gedaan hebben. Ik moet in het begin van het seizoen Lewis outperformen, ik moet meer overwinningen behalen zodat ik mezelf in een positie kan plaatsen waarin ik kan strijden voor de titel. Maak je dus geen zorgen over mij.’ ”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België