Valtteri Bottas: “Kleine verschillen zorgden ervoor dat Lewis kampioen werd”

27 november 2020 — Volgens Valtteri Bottas waren de verschillen met teamgenoot Lewis Hamilton dit seizoen veel minder groot dan dat het puntenverschil doet uitschijnen.

Lewis Hamilton verzekerde zich vorig weekend opnieuw van de wereldtitel in de Formule 1. Opnieuw moest teamgenoot Valtteri Bottas zijn meerdere erkennen in de Brit.

In de wk-tussenstand heeft Bottas momenteel 110 punten minder dan Hamilton maar dat grote puntenverschil geeft volgens de Fin niet correct de verhoudingen weer.

“Soms waren de verschillen maar zeer klein en hebben die bepaald hoe de kwalificatie of de race uiteindelijk eindigden of hoe de strategie verliep,” blikt Bottas terug op het seizoen tot dusver.

“Weet je, in deze sport kan het puntenverschil momenteel erg groot lijken, dat weet ik, maar uiteindelijk komt het neer op erg kleine verschillen. Ik ben er niet in geslaagd om dit jaar constant op zo’n topniveau als Lewis te presteren en dat heeft het verschil gemaakt. Het is niet veel maar het was voldoende om te winnen.”

Bottas zelf is vastberaden om ook volgend jaar opnieuw de strijd met Hamilton aan te gaan, dit in de hoop van zelf de wereldtitel te kunnen veroveren.

“Op dat vlak zal ik blijven pushen voor de toekomst, want ik voel dat ik ieder jaar beter wordt,” aldus Bottas.

“Dat geeft me hoop en motivatie. Ik zal meer pushen en zal proberen om in de toekomst verder te groeien. Ik kijk dan ook uit naar volgend jaar.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België