Valtteri Bottas moet naast gridpenalty ook afrekenen met ziekte

01 december 2019 — Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas moet in Abu Dhabi niet alleen zien te herstellen van een gridpenalty maar ook van de naweeën van een ziekte.

Nadat Mercedes twee keer Bottas zijn motor wisselde moet de Fin als allerlaatste op de grid aan de race beginnen. Van daaruit hoopt Bottas om nog een sterke inhaalrace te rijden maar Bottas hoopt vooral ook dat hij tegen de race volledig hersteld is van een ziekte die hij sinds begin deze week had.

“Ik voel me momenteel al beter dan de voorbije dagen maar sinds maandag ben ik redelijk ziek,” zei een enigszins vermoeid uitziende Bottas tijdens een persconferentie in Abu Dhabi.

“Toen ik naar hier afreisde werd het alleen maar erger. In de wagen heb ik er gelukkig niet zoveel last van. De adrenaline helpt je er dan door en doet zijn werk.”

Opvallend is dat Bottas ondanks zijn ziekte tijdens de oefensessies op vrijdag twee keer de snelste tijd liet noteren. Tijdens de race wacht hem van op de twintigste plaats een intense inhaalrace.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België