Valtteri Bottas na opgave: “Pech, wat meer kan ik zeggen ...”

11 oktober 2020 — Valtteri Bottas had na het veroveren van de polepositie zijn zinnen gezet op een nieuwe overwinning. Tijdens de race kreeg Bottas echter een motorprobleem en moest hij opgeven, nochtans begon het allemaal erg goed.

“Het was een geweldige start met een goede strijd,” blikte Bottas tegenover ‘Sky Sports F1’ terug op de start. “Ik ging het hem zeker en vast niet makkelijk maken dus ik was blij dat ik aan de leiding kon blijven.”

Wat later in de race blokkeerde Bottas zijn voorband waardoor hij de leiding in de race aan Hamilton verloor en waarna hij iets vroeger dan gepland een pitstop moest maken.

“Ik had een lock-up in de eerste bocht en verloor een positie. Het betekende dat ik vroeger voor mijn nieuw setje banden binnen kwam en die begonnen goed aan te voelen,” zei Bottas daarover.

“Ik twijfelde er niet aan dat ik een goede snelheid zou kunnen ontwikkelen en misschien zelfs een undercut kon doen.”

Die undercut kwam er echter niet want er kwam een korte virtuele safety car voor het van de baan verwijderen van de Williams F1-bolide van George Russell. Tijdens die virtuele safety car begon Bottas problemen te krijgen met zijn power unit.

“Pech, wat kan ik zeggen?” zuchtte een ontgoochelde Bottas. “Tijdens de VSC begon ik vermogen te verliezen en dat herstelde zich niet. Het was redelijk wat vermogen dat ik verloor, verder heb ik nog geen details.”

“Tot dan was het best leuk ...” zuchtte de Fin opnieuw.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België