Valtteri Bottas na overwinning: “Dit gevoel heb ik gemist”

13 oktober 2019 — Valtteri Bottas slaagde er in Japan voor het eerst sinds de GP van Azerbeidzjan nog eens in om te winnen, een gevoel dat hij naar eigen zeggen enorm heeft gemist.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na een redelijk sterk begin van het seizoen kwam Bottas na de GP van Azerbeidzjan enigszins in een minder periode terecht. Het zorgde ervoor dat teamgenoot Lewis Hamilton probleemloos en zonder tegenstand richting zijn zesde F1-wereldtitel lijkt te rijden.

Bottas zelf is dan ook erg blij met zijn overwinning in Suzuka. De Fin miste naar eigen zeggen het gevoel van te winnen.

“Ik heb echt genoten van vandaag, ik heb dat gemist,” zei Bottas na het winnen van de GP van Japan. “Graag meer dan dit!”

“Het voelt erg goed. Ik ben zeer blij, zeker en vast. Het was echt een perfecte dag en ik kende een perfecte start.”

Ondanks het missen van de polepositie wist Mercedes naar eigen zeggen dat het tijdens de race over een goede snelheid zou beschikken.

“We wisten dat we tijdens de race een goede racesnelheid zouden hebben, net zoals de race voordien, ook al slaagde Ferrari erin om ons te verslaan tijdens de kwalificatie,” aldus Bottas.

“Ik ben dan ook blij dat we erin slaagden de leiding in de race te nemen want dat maakt een wereld van verschil. Je kan echt de snelheid controleren en je banden managen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België