Valtteri Bottas naar McLaren?

03 augustus 2014 — McLaren zou interesse tonen in Bottas. Daarmee zouden ze een vervolg willen breien aan hun succesverhalen met de Finnen Hakkinen en Raikkonen.

image
Zoals altijd draait rond de zomerstop de geruchtenmolen over rijders die naar een ander team zouden gaan weer op volle toeren. Zo zou Hamilton Mercedes verlaten en Vettel zijn plaats innemen. Een andere mogelijke transfer zou Bottas zijn die McLaren komt vervoegen. McLaren heeft eerder al laten weten dat het op zoek is naar rijders voor op de lange termijn (Lees: “McLaren wil rijdersduo voor lange termijn”). De uitblijvende contractverlenging van Button zal deze geruchten alleen maar laten aanzwellen.

In een interview in Hermes heeft Hakkinen, nauw betrokken bij het management van Bottas, aangegeven dat deze geruchten logisch zijn.

“Dat is normaal. Ten eerste is Valtteri nog steeds een jonge rijder die nog niet zo lang in de F1 zit. Maar Valtteri is zeer interessant, niet alleen omwille van zijn snelheid. Hij kan anderen motiveren en creëert een sfeer binnen het team die nodig is voor succes.”

In het verleden had diezelfde Hakkinen McLaren al geadviseerd Raikkonen in dienst te nemen die toen nog maar één jaar ervaring had in de F1. Hakkinen behaalde twee wereldtitels met McLaren, Raikkonen werd twee keer vice-kampioen bij McLaren.

Geschreven door Boye Buyens

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België