Valtteri Bottas: “Nog één ultieme stap nodig om Hamilton te verslaan”

14 januari 2020 — Valtteri Bottas probeert het nieuwe F1-seizoen zo goed mogelijk voor te bereiden. De Fin wil dit jaar immers de nodige progressie boeken om teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“In mijn hoofd is het redelijk duidelijk,” aldus Bottas. “We zijn samen met de engineers en het team aan mijn ontwikkelingsprogramma aan het werken.”

“Zaken waarop we aan het focussen zijn is de raceweek en wat mijn performance betreft is de laatste stap die ik nodig heb consistentie.”

Volgens Bottas is het verbeteren van zijn consistentie de sleutel tot succes. Minder foutjes moeten er voor zorgen dat Bottas in 2020 wel een bedreiging kan zijn voor Hamilton en diens jacht naar een zevende wereldtitel.

“Ik moet me ook beter kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden maar het belangrijkste is het aantal fouten minimaliseren,” meent Bottas.

“Er waren enkele kwalificaties waarbij ik fouten maakte en dat compromitteerde mijn zondag. Er waren ook enkele races waarin ik fouten maakte zoals bijvoorbeeld Hockenheim waar ik heel wat kostbare punten verloot. Alles draait rond het vermijden van zo’n fouten.”

“Ik heb het gevoel dat ik nog veel kan verbeteren. Het zijn hier en daar kleine details, veel is gerelateerd aan de rijstijl en bandenmanagement. Maar het was uiteindelijk allemaal veel beter dan het jaar voordien,” besloot Bottas.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België