Valtteri Bottas onthult zijn sterkte tegenover Hamilton

24 juli 2019 — Valtteri Bottas lijkt momenteel nog de enige rijder die in aanmerking komt om Hamilton dit seizoen van een zesde wereldtitel te houden. Daarvoor zal hij echter wel alles op alles moeten zetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Op het circuit van Silverstone leek Bottas lange tijd op weg naar de zege maar uiteindelijk zag hij Hamilton zegevieren. Hamilton liep daardoor in de wk-tussenstand tot 39 punten uit op Bottas, een achterstand die de Fin volgens velen maar moeilijk zal kunnen inhalen.

Bottas weigert echter om de handdoek te gooien en rekent op zijn sterke punt tegenover Hamilton om zijn Britse teamgenoot te verslaan.

“Ik ben hongeriger naar overwinningen, ik denk dat dit mijn grote sterkte is,” vertelde Bottas tegenover ‘ESPN’.

“Tegenover mijn persoonlijke doelstellingen voor de F1 heb ik nog niets bereikt. Ik werk dan ook harder dan ooit tevoren.”

Volgens Bottas zijn er een aantal aspecten waarin Hamilton momenteel beter is dan hem.

“Zijn sterkte in het algemeen zijn de bochten tegen lage snelheid, tijdens het remmen voor de bocht. Hij kan dikwijls met een andere afstelling rijden, een afstelling die minder belastend voor de achterste banden is. Dat zijn de belangrijkste aspecten maar hij is ook super consistent.”

Hamilton is volgens Bottas tijdens de kwalificatie enorm sterk en kan ook onder druk enorm goed presteren.

“Hij maakt zelden fouten wanneer hij moet presteren en hij presteert dan ook wanneer het moet,” besloot Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België