Valtteri Bottas op Imola gespot voor testrit met Mercedes

24 augustus 2020 — Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas is de voorbije dagen het circuit van Imola alvast gaan verkennen en daarvoor deed hij uiteraard beroep op een Mercedes-wagen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

Op 1 november staat de GP van Emilia-Romagna gepland op het circuit van Imola. Al jarenlang vond er geen officiële F1-race meer plaats en het raceweekend zal ook erg bijzonder zijn omdat het slechts twee in plaats van drie dagen zal duren.

Daardoor zal er op zaterdag slechts één oefensessie verreden worden en het wordt voor de F1-piloten dan ook cruciaal om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het ingekorte raceweekend. Naast heel wat simulatorwerk ging Valtteri Bottas alvast persoonlijk naar het circuit om er enkele rondjes op te rijden.

Een officiële test met een F1-bolide op één van de ‘nieuwe’ circuits op de kalender is niet toegestaan maar Valtteri Bottas wist met een handigheidje toch te ‘testen’ op het circuit. Bottas reed immers met een Mercedes 45 AMG 4MATIC+ met 421 pk naar het Italiaanse circuit om er enkele rondjes te rijden.

De Fin probeerde zo toch alvast eens in het echt over het circuit van Imola rijden dat voor het eerst sinds 2006 een grand prix zal organiseren.

“Dit circuit maakt deel uit van de geschiedenis van de Formule 1. Het was geweldig om op dezelfde baan te rijden als waar ik alle mythen zag gebeuren toen ik nog jong was. Ik heb het circuit al bestudeerd in de simulator maar in het echt is het anders,” vertelde Bottas tegenover de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’.

Uberto Selvatico Estense, de voorzitter van het circuit van Imola, was in zijn nopjes met de komst van Bottas: “We waren zeer blij met het bezoek van Valtteri. Dit markeert op de een of andere manier de terugkeer van het circuit op de kalender.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door motorinolimits (@motorinolimits) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België