Valtteri Bottas spint zes keer tijdens de race: “Wagen was onbestuurbaar door schade”

15 november 2020 — Na een aanrijding tijdens de eerste ronde was de GP van Turkije voor Valtteri Bottas één lange lijdensweg. De Fin spinde maar liefst zes keer en dat kwam volgens Bottas door schade aan zijn wagen.

“Dat was een lange race,” zei een moedeloze Valtteri Bottas na afloop. “Het was zo’n lange dag.”

“Het ging duidelijk al in de eerste ronde mis. Ik weet niet of het Daniel Ricciardo of iemand anders was die in de eerste bocht spinde. Ik trachtte de wagen te ontwijken en spinde ook.”

Tijdens de eerste ronde liep het dus al mis voor de Fin, die vervolgens met een gehavende en moeilijk bestuurbare F1-bolide de ene na de andere spin maakte.

“Vervolgens was er contact in de negende bocht en de wagen voelde helemaal niet meer hetzelfde aan. Ik ondervond problemen om op de baan te blijven. Ik kon niet goed sturen, mijn stuur stond niet volledig recht en ik mistte een deel van de voorvleugel. Het was gewoon een kwestie van overleven.”

Uiteindelijk finishte Bottas de race als veertiende en werd hij door teamgenoot en racewinnaar Lewis Hamilton op een ronde gezet. Hamilton is nu ook zeker van zijn zevende F1-titel en daar kan Bottas hem alleen maar mee feliciteren.

“Hij verdient het echt,” aldus Bottas. “Hij was dit jaar gemiddeld genomen de beter van ons beide. Hij verdient het volledig maar volgend jaar zal ik opnieuw proberen om hem te verslaan.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België