Valtteri Bottas verbijsterd door gebrek aan snelheid: “Ik begrijp het niet”

25 oktober 2020 — Bottas moest tijdens de GP van Portugal genoegen nemen met de tweede plaats. De Fin startte de race goed maar eenmaal de beginfase achter de rug kreeg Bottas af te rekenen met een vreemd gebrek aan snelheid.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“De openingsronde was zeer goed,” blikt Bottas terug op het begin van zijn GP van Portugal. “Er was wat gemiezer, wat het erg tricky maakte.”

“Enkel wagens achter ons hadden op de zachte band de bovenhand maar ik was redelijk blij dat ik de leiding in de race kon nemen.”

Opmerkelijk genoeg moesten Hamilton en Bottas daardoor in het begin van de race Carlos Sainz in de McLaren laten passeren en de leiding in de race laten nemen.

Nadien slaagde Bottas er wel in om opnieuw de leiding in de race te nemen maar vervolgens kreeg Bottas af te rekenen met een vreemd gebrek aan snelheid. Bottas was vooral tijdens het tweede deel van de race een stuk trager dan Hamilton.

“Om eerlijk te zijn had ik vandaag echter niet de nodige snelheid. Ik begrijp niet waarom maar ik had gewoon de snelheid niet,” blikt Bottas terug. “Ik probeerde te verdedigen maar tegen de snelheid dat hij het gat met mij dichtte kon ik niets doen.”

“Zoals ik reeds zei, ik heb geen idee waarom ik vandaag niet over de nodige snelheid beschikte. Ik pushte erg hard en had sneller moeten gaan,” besloot een enigszins radeloze Bottas.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België