Valtteri Bottas wint: “Tijdens de start kreeg ik plots een bij tegen mijn vizier”

27 september 2020 — Valtteri Bottas heeft op redelijk eenvoudige wijze de GP van Rusland gewonnen, al was er bij de start wel een bij die dat duidelijk probeerde te verhinderen ...

“Ik heb het overduidelijk geprobeerd bij de start omdat ik wist dat de start de eerste belangrijke mogelijkheid was,” waarna Bottas een opmerkelijke verklaring gaf waarom het inhaalmanoeuvre op Hamilton bij de start niet lukte.

“Een grote bij ofzo raakte het visier van mijn helm vlak voor ik moest beginnen remmen. Daardoor kon ik niet goed zien wanneer ik juist moest remmen, daarom schoot ik bij het aanremmen iets te ver door.”

“Ik wist dat het vervolgens een lange race zou worden en dat de medium bandencompound voor mogelijkheden zou zorgen.”

Uiteindelijk moest Bottas zelfs niet echt voluit gaan om Hamilton te passeren. Hamilton kreeg immers een dubbele tijdstraf van vijf seconden waardoor hij terugviel naar het middenveld en Bottas op comfortabele wijze richting de overwinning kon rijden.

“Eenmaal ik vrije baan had en ‘propere’ lucht was mijn snelheid indrukwekkend en kon ik alles controleren,” aldus Bottas, die met vernieuwd enthousiasme de rest van het F1-seizoen wil afwerken en nog gaat proberen om het Hamilton ondanks de grote voorsprong moeilijk te maken.

“Het is leuk om opnieuw te winnen. Het was een tijdje geleden en het voelt zeker en vast goed. Nu moet ik proberen om het momentum vast te houden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België