logo
 

Van der Garde wint ook in beroep rechtszaak tegen Sauber

12 maart 2015 — Het Supreme Court of Victoria heeft ook in beroep de eerdere uitspraak bevestigd dat Sauber Giedo Van der Garde moet laten racen.


De Nederlander had een rechtszaak aangespannen tegen Sauber omdat hij meende over een geldig contract te beschikken om in 2015 een racezitje bij het Sauber F1 team te krijgen. Van der Garde kreeg eerder al van een arbitragetribunaal in Zwitserland gelijk en ook gisteren spraak het Supreme Court of Victoria in Australië een vonnis in zijn voordeel uit.

Het betekent dat Van der Garde komend weekend al in de F1-bolide van Sauber zou moeten racen. Sauber ging gisteren echter meteen in beroep en het verdict van die beroepsprocedure volgde deze ochtend (Belgische tijd).

De rechtbank heeft het beroep van het Sauber F1 team verworpen en bepaalde ook dat het F1-team de gerechtskosten van Giedo Van der Garde moet betalen.

De uitspraak van het Supreme Court of Victoria plaatst Sauber in een lastig parket. Het heeft met Marcus Ericsson en Felipe Nasr immers reeds twee andere rijders onder contract. De renstal moet nu in principe één van beide rijders aan de kant schuiven indien het de uitspraak van de rechtbank wil respecteren. De advocaat van beide rijders heeft echter reeds laten weten dat hij gerechtelijke stappen zal ondernemen indien dit gebeurt.

Het valt nu af te wachten wat het Sauber F1 team gaat doen. We kunnen alvast niet zeggen dat het nieuwe F1-seizoen zonder enige commotie begonnen is ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België