logo
 

Vanaf 2013 afwisselend GP van Spanje in Barcelona en Valencia?

09 maart 2012 — De kans is groot dat Barcelona en Valencia niet meer jaarlijks op de F1-kalender staan, maar Bernie Ecclestone is daar alvast voorstander van.

image

Gisteren lieten we reeds weten dat Frankrijk en België vanaf 2013 waarschijnlijk afwisselend op de f1-kalender zullen staan. Er waren reeds langer geruchten dat dergelijke optie ook in overweging werd genomen voor Barcelona en Valencia. Het ziet er nu naar uit dat dit ook zo zal zijn.

Spanje is één van de Europese landen die het ergste getroffen is door de crisis in Europa. De locale overheden hebben het dan ook moeilijk en ook zij moeten iedere euro twee keer omdraaien. Het afwisselend organiseren van de races kan daarbij een oplossing zijn.

Ook Bernie Ecclestone is van dergelijk systeem een grote voorstander aangezien het ervoor zorgt dat nieuwe landen een plaats op de kalender kunnen krijgen. Dit gaat uiteraard wel ten koste van de Europese races.

“Valencia en Barcelona zijn het erover eens dat het afwisselend organiseren van een race de beste oplossing is,” zei Bernie Ecclestone tegenover het Spaanse radiostation Cadena Ser. “We wensten te bekijken hoe we Valencia konden helpen en het afwisselen met Barcelona is een goede oplossing. Het is een goed idee, uiteraard wanneer beide partijen ermee akkoord gaan.”

Het afwisselend organiseren van een f1-race lijkt een echte trend te worden in de Formule 1. Organisatoren moeten maar om de twee jaar hun budget op orde krijgen, waardoor ze dus ook meer tijd krijgen om het financiële plaatje rond te krijgen. Tegelijkertijd is Bernie Ecclestone dus ook tevreden omdat er meer landen een plaatsje op de f1-kalender kunnen krijgen. Het lijkt dan ook een win-win situatie te zijn.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België