Vanaf 2015 GP van Duitsland vijf jaar op Nürburgring

18 juni 2014 — De GP van Duitsland zal de komende vijf jaar telkens op de Nürburgring doorgaan, dat zijn de nieuwe eigenaren van de Nürburgring en Bernie Ecclestone overeen gekomen.


Momenteel is het zo dat de GP van Duitsland afwisselend op de Hockenheimring en de Nürburgring georganiseerd wordt. Dat heeft vooral met financiële en historische redenen te maken. Ooit waren er immers twee races in Duitsland maar beide circuits konden het financieel niet meer aan ieder jaar een F1-race te organiseren.

Zo’n twee jaar geleden werd de Nürburgring failliet verklaard. Eerder dit jaar werd de Nürburgring overgenomen door de Capricorn Group. Officieel is de Capricorn Group pas eigenaar van het circuit vanaf 1 januari 2015, maar het blijkt ondertussen al erg actief te zijn geweest. De Capricorn Group onderhandelde blijkbaar al intensief met Bernie Ecclestone en daaruit is dus een overeenkomst gekomen waarbij de GP van Duitsland de komende vijf jaar telkens op de Nürburgring zal doorgaan. De mogelijkheid bestaat zelfs dat de race na de periode van vijf jaar ook de jaren nadien jaarlijks zal doorgaan op de Nürburgring.

Dit jaar gaat de GP van Duitsland door op 20 juli door op de Hockenheimring. Wie snel is kan vandaag nog 44 euro korting scoren op tickets voor de GP van Duitsland (Lees: WK voetbal: Duitsland bezorgt F1-fans 44 euro korting op F1-tickets).

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België