logo
 

Vanaf 2019 nog maar drie kleuren F1-banden

20 oktober 2018 — Pirelli heeft in Amerika haar bandengamma voor het F1-seizoen 2019 voorgesteld. Opvallend daarbij is de vereenvoudiging naar nog maar drie kleuren wat de aanduiding van de F1-banden betreft.


Voor de modale F1-fan zal het vanaf volgend seizoen makkelijker zijn om de bandenkeuze in de Formule 1 te volgen. Pirelli stapt immers af van de maar liefst zeven soorten bandencompounds voor droge weersomstandigheden met telkens een bijhorende kleur en naam.

Vanaf volgend seizoen geldt er immers nog dat er slechts drie bandencompounds zijn hard (wit), medium (geel) en soft (rood). Net als dit seizoen zullen er dus ieder raceweekend drie verschillende bandencompounds ter beschikking gesteld worden al zal die keuze dus niet meer opgedeeld worden in de huidige zeven beschikbare kleuren en bandencompounds.

Wel is het zo dat de desbetreffende bandencompounds hard, medium en soft van race tot race zullen verschillen. Pirelli zal aan de teams telkens communiceren wat de samenstelling van de bandencompounds zal zijn. Zo kan het dus zijn dat de soft in Monaco de karakteristieken van een huidige hypersoft banden kan hebben, terwijl diezelfde band in Barcelona bijvoorbeeld veel harder van structuur kan zijn.

Naast de teams zullen ook de media voorafgaand aan ieder raceweekend te horen krijgen wat de samenstelling van de desbetreffende banden is. Deze zal te vergelijken zijn met de huidige zeven namen, al zullen de namen wel vervangen worden door codes.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België