“Vanaf 2020 een F1-race in Vietnam”

08 oktober 2018 — Vietnam staat vanaf 2020 op de F1-kalender, daarover zijn steeds meer bronnen het eens. Eerder dit jaar gaf Red Bull nog een F1-demo in Vietnam.


Al van toen Bernie Ecclestone nog F1-baas was zijn er plannen om een F1-race in Vietnam, één van de snelst groeiende economieën van Azië, te organiseren. Die plannen zouden nu echter in een laatste fase zitten.

Liberty Media en de organisatoren in Hanoi zouden afrondende gesprekken gevoerd hebben en nog voor het einde van het huidige F1-seizoen zou er een officiële bekendmaking volgen.

Afgelopen weekend liet FIA-racedirecteur Charlie Whiting in Suzuka reeds weten dat hij onderweg naar Japan een bezoek had gebracht aan het geplande circuit in de buurt van Hanoi.

“Ze zijn nog niet bezig met de bouw van het circuit maar er is al wel geweten waar het circuit zou moeten komen,” aldus Whiting.

“Het ontwerp van het circuit bevindt zich in een vergevorderd stadium en voor zover ik weet mikken ze op een F1-race in 2020. Gezien de eerdere ervaringen zou dat geen probleem mogen vormen.”

Grote vraag is wat een eventuele organisatie van een F1-race in Vietnam voor de F1-kalender zou betekenen. Naast Vietnam zou er immers ook een F1-race in Miami moeten plaatsvinden en de F1-kalender is met 21 races volgens de teams nu al overvol.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België