logo
 

Veiligheid in de pitlane kan beter: filmen van aan de pitmuur is een eerste stap

09 juli 2013 — Dat laat Bernie Ecclestone weten in een reactie op het incident met een wiel dat een cameraman raakte.

image
Het zijn steeds fantastische beelden wanneer we naar tv kijken. Er wordt een pitstop gemaakt en je ziet letterlijk het stof van de remschijven vliegen, de slijtgae van de oude band die van de wagen gaat, de pitcrew die in luttele seconden de pitstop afwerkt, ...

We zijn het allemaal gewoon geworden en vinden het doodnormaal. Maar tegelijkertijd heeft niemand zich ooit afgevraagd waarom een pitcrew helmen en beschermende kledij moet dragen en een cameraman gewoon in lange broek en een hemd met korte mouwen mag filmen.

Akkoord, die helm en die beschermende kledij hadden niet echt geholpen bij het incident met het wiel van afgelopen zondag, maar denk maar eens aan de vele andere incidenten die er ook in een pitlane kunnen gebeuren. Wat als er plots brand uitbreek aan een wagen? Sinds het tanken tijdens een race verboden is, is dat risico ook serieus beperkter geworden, maar cameramensen lopen niet alleen tijdens de races rond in de paddock en pitlane.

Bernie Ecclestone laat nu weten dat de cameramensen vanaf de GP van Hongarije alleen nog maar van aan de pitmuur zullen filmen. Momenteel is het zo dat er tijdens de kwalificatie en race maximaal zes cameramensen van de FOM onbeperkte toegang krijgen tot de pitlane. Daar komen nog eens zes fotografen bij die foto’s mogen nemen vanaf de pitmuur. Het is aan diezelfde pitmuur dat nu ook de cameramensen posten zullen moeten gaan vatten.

“Het is vreselijk om te zeggen maar het was simpelweg pech. Er waren heel wat mecaniciens en ieder van hen had door de band kunnen geraakt worden,” zei Bernie Ecclestone tegenover Sky Sports. “De camerman keek simpelweg op het verkeerde moment de verkeerde kant op. In de toekomst zullen alle medewerkers van de tv-crew enkel nog van aan de pitmuur filmen.”

Naar aanleiding van het incident opperden reeds verschillende personen ervoor dat iedereen die in de pitlane actief is gepaste kledij moet dragen. Veiligheid, het blijft een belangrijk thema in de Formule 1 waarbij er steeds ruimte voor verbetering is.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België