Vandoorne: “Aanrijding bij de start verprutste mijn race”

08 oktober 2017 — Na het veroveren van de negende plaats op de startgrid voor de GP van Japan had onze landgenoot Stoffel Vandoorne uitzicht op een derde puntenfinish op rij. Die kwam er echter niet want al bij de start liep het mis voor Vandoorne.


Van op de negende plaats maakte Vandoorne een voorzichtige start maar te midden van het tumult in de eerste twee bochten raakte Vandoorne betrokken bij een aanrijding met Kimi Raikkonen in de Ferrari. Vandoorne verloor heel wat plaatsen doordat hij naast de baan moest gaan.

“We kenden enkele goede races maar de race van vandaag was er eentje om snel te vergeten,” blikt Vandoorne terug op zijn race. “Ik kende een redelijke start en ging vervolgens de tweede bocht in. Iedereen probeerde wat ruimte te zoeken en ik werd geraakt door Kimi. Ik denk niet dat het opzettelijk was, het waren gewoon wagens die zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevonden.”

Van achteraan probeerde Vandoorne er nog het beste van te maken maar meer dan een veertiende plaats zat er niet in voor onze landgenoot. Geen derde puntenfinish op rij dus voor Vandoorne, die wel reikhalzend uitkijkt naar de laatste vier races van het seizoen.

“Mijn race werd erdoor gecompromitteerd. Ik viel terug en reed vervolgens mijn eigen race tot aan de finish. Suzuka blijft desondanks een speciale plaats, het is jammer dat we voor onze duizenden fans in de tribunes geen goed resultaat konden behalen.”

“Het team verdient nu even een pauze na drie zware races in Azië. Ze hebben het de voorbije drie races geweldig gedaan. Nu is het tijd om terug te keren naar Europa en er voluit tegenaan te gaan gedurende de laatste vier races,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België