Vandoorne: “Alonso is mijn mentor niet!”

13 november 2017 — Tijdens een interview met het Braziliaanse 'Globo' heeft onze landgenoot Stoffel Vandoorne te kennen gegeven dat hij teamgenoot Fernando Alonso niet als 'mentor' ziet. Samenwerken doen ze uiteraard wel, al is Alonso uiteraard tegelijkertijd ook de eerste tegenstander van hem.


“Nee!” antwoordde hij op de vraag van het Braziliaanse ‘Globo’ of hij net als bij Williams, waar de Braziliaan Felipe Massa een mentor is voor de veel jongere Lance Stroll, ook teamgenoot Fernando Alonso als mentor beschouwt. “Uiteraard werken we samen in hetzelfde team en in dezelfde richting, maar hij staat niet naast mij om mij te helpen.”

“We zijn erg open naar elkaar en hebben normale conversaties wanneer we ons uit de wagen bevinden. Hij is echter niet mijn mentor,” aldus Vandoorne. “Misschien heeft Lance dat nodig, ik weet het niet.”

Vandoorne kende een moeilijk begin van zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1, net als dat ook McLaren een moeilijk seizoen kende. Geleidelijk aan leerde Vandoorne echter heel wat bij en boekte McLaren ook progressie. Volgens Vandoorne heeft het dan ook heel wat voordelen om naast een tweevoudig wereldkampioen zoals Fernando Alonso te rijden.

“Hij is waarschijnlijk het beste referentiepunt in de Formule 1,” zei Vandoorne in het interview. “Ik heb een goede relatie met hem, zelfs al is er heel wat competitie, wat normaal is.”

“We hadden dit jaar geen sterk pakket, maar het was positief voor mij want ik kon erg close met hem worden.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België