Vandoorne blijft gemotiveerd ondanks gridpenalty: “Het gevoel zit goed”

25 augustus 2017 — Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op de eerste oefensessies die hij reed voor zijn thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps.


Tijdens de eerste oefensessie slaagde Vandoorne erin om de tiende tijd te rijden. In de namiddag moest Vandoorne zich tevreden stellen met de veertiende tijd maar onze landgenoot blikt dus wel tevreden terug op zijn eerste dag.

“Het gevoel in de wagen was redelijk positief. Wat mezelf betreft weten we dat ik zondag als laatste moet vertrekken. Mijn programma vandaag was dan ook enigszins anders dan normaal,” aldus Vandoorne. 

Door de gridpenalty ligt de focus bij McLaren wat Vandoorne betreft volledig op de race. Het resultaat tijdens de kwalificatie zal immers geen verandering brengen in de gridpositie van Vandoorne, die sowieso als laatste aan zijn thuisrace zal moeten beginnen.

“We concentreerden ons dan ook meer op de runs met veel brandstof aan boord, dit als voorbereiding op de race. Daar ligt onze focus voor dit weekend en hopelijk kunnen wisselvallige weersomstandigheden ons aan een goed resultaat helpen.”

Ondanks zijn gridpenalty blijft Stoffel Vandoorne enorm gemotiveerd om voor zijn thuispubliek een sterke race te rijden.

“De gridpenalty tast mijn motivatie niet aan. Het is jammer dat het in Spa gebeurde maar zo is het nu eenmaal. Bestraffingen zijn niet te vermijden gezien de problemen die we begin dit seizoen hadden. We moeten aan de toekomst denken en dit helpt ons voor de andere races.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België