Vandoorne blikt vooruit naar BrazilIë: “Een geweldig circuit”

07 november 2017 — Stoffel Vandoorne zal komend weekend voor het eerst op het legendarische circuit van Interlagos racen. Onze landgenoot kijkt er enorm naar uit, zeker gezien de speciale sfeer die er telkens heerst.


De Braziliaans fans zorgen steeds voor een erg bijzondere sfeer op het circuit van Interlagos. Vorig jaar werd er op emotionele wijze afscheid genomen van Felipe Massa, iets dat dit jaar ongetwijfeld zal overgedaan worden aangezien de Braziliaan nu echt definitief een tweede keer een streep onder zijn F1-carrière zal trekken.

Bij McLaren hopen ze dan weer probleemloos de laatste twee raceweekends van het F1-seizoen door te komen. Ondanks dat het voor Vandoorne de allereerste keer zal zijn dat hij op het circuit van Interlagos zal racen acht Vandoorne zich voldoende voorbereid om tijdens het raceweekend voor punten te gaan.

“Ik kijk er naar uit om komend weekend in Brazilië opnieuw voor de eerste keer op een voor mij nieuw circuit te rijden, zeker gezien het feit dat het circuit zo legendarisch, zowel bij de fans als de rijders,” blikt Stoffel Vandoorne vooruit naar het komende raceweekend. “Interlagos is een plaats waar wereldtitels gewonnen maar ook verloren werden. Er vonden enkele klassieke races plaats met namen zoals Senna en Prost die enkele van de roemrijkste races wonnen.”

“Net zoals bij elk ander circuit heb ik samen met mijn engineers en in de F1-simulator een doorgedreven voorbereiding gedaan. Tegen dat we op vrijdagochtend voor het eerste de baan opgaan zal ik me er volledig klaar voor voelen en ken ik de layout al goed. Dit betekent dat ik, net zoals Fernando, tijdens de eerste oefensessie meteen ons programma kan beginnen afwerken en het team zoveel mogelijk waardevolle feedback probeer te geven.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België