Vandoorne: “Bocht 3 in Barcelona met nieuwe F1-bolides waarschijnlijk volgas”

04 februari 2017 — Volgens onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal de derde bocht van het circuit de catalunya waarschijnlijk volgas genomen kunnen worden.


De nieuwe F1-bolides zullen aerodynamisch opmerkelijk verschillen van de wagens waarmee in 2016 werd gereden. Naast meer aerodynamische grip zullen de wagens ook meer grip hebben door de bredere voor- en achterbanden.

Dit moet ertoe leiden dat de bochtensnelheid omhoog gaat en dat zal op verschillende circuits voor andere rijlijnen alsook hogere snelheden zorgen. Volgens Vandoorne zal bocht 3 op het circuit de catalunya waarschijnlijk volgas genomen kunnen worden.

“Ik hoop echt dat we erin zullen slagen om bocht 3 in Barcelona dit jaar volgas te nemen,” vertelde Vandoorne tegenover de McLaren-website. “Het is een bocht die ik in junior-raceklassen zoals de Formula Renault 3.5 volgas kon nemen. Je zou verwachten dat je dit in de Formule 1 ook zou kunnen doen, ondanks dat er veel meer paardenkrachten zijn. Ik heb uiteraard enkel in de simulator gereden maar volgens de huidige voorspellingen zou hij volgas genomen kunnen worden. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn valt af te wachten tot we er daadwerkelijk met de wagen rijden.”

Op 27 februari kennen we het antwoord, dan gaat de eerste wintertest van start.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België