Vandoorne: “Controverse over incident Hamilton-Vettel is goed voor de F1”

30 juni 2017 — Volgens onze landgenoot Stoffel Vandoorne is de controverse die is ontstaan over het incident tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel een goede zaak voor de Formule 1.


Sebastian Vettel reed tijdens de GP van Azerbeidzjan tegen Lewis Hamilton, aanvankelijk achterin op Hamilton, maar daarna ging Vettel naast de Brit rijden om vervolgens nogmaals zijdelings tegen Hamilton te rijden.

Over het incident was na afloop van de race bijzonder veel te doen, zowel in de F1-paddock als bij de fans. Volgens Vandoorne is het echter moeilijk voor een buitenstaander om het voorval te beoordelen op basis van de videobeelden.

“Natuurlijk was het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton het grootste gespreksonderwerp na de race,” zegt Vandoorne in zijn column voor ‘Motorsport.com’. “Het is duidelijk dat er veel verschillende meningen zijn over wat er is gebeurd. Mijn standpunt is dat het altijd moeilijk is om dingen te beoordelen op basis van onboard-beelden, maar dat was een vreemde reactive van Seb. Wanneer je in het heetst van de strijd zit en voor de zege vecht, dan kunnen emoties de bovenhand nemen.”

Ondanks de commotie die is ontstaan over het incident denkt Vandoorne dat het incident op zich wel een goede zaak is voor de Formule 1. Het zorgt voor spektakel en strijd binnen de Formule 1, wat dan weer aantrekkelijk is voor de fans.

“Voor de Formule 1 in het algemeen was die controverse een positieve zaak. Een grote rivaliteit en stevige strijd voor de titel is precies wat de fans en het publiek wil zien. Ik zeg niet dat wat Seb deed goed of slecht is, het is gewoon goed voor de sport om emoties te tonen,” aldus Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België