Vandoorne: “De GP van Canada zal een serieuze uitdaging worden”

06 juni 2017 — Komend weekend vindt de GP van Canada plaats. Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne is het de eerste kennismaking met het Circuit Gilles Villeneuve, dat een grote uitdaging zal vormen voor zowel hemzelf als het team.


“Monaco was een raceweekend waarin veel gebeurde,” blikt Vandoorne eerst terug op het vorige raceweekend. “Iedere keer ik op de baan ging voelde ik me echt comfortabel in de wagen en ik had ook het gevoel dat ik kon pushen en de limieten van ons pakket kon opzoeken, dat we misschien punten hadden kunnen scoren. Het is jammer dat dit uiteindelijk niet lukte.”

“We hebben overduidelijk een stap vooruit gezet met ons chassis, dat dankzij de upgrades die door het team elk raceweekend werden meegenomen. Laat ons afwachten hoe zich dat vertaalt in Canada, wat een circuit is dat een compleet andere afstelling vraagt.”

Stoffel Vandoorne heeft geen ervaring op het Circuit Gilles Villeneuve. Onze landgenoot zal tijdens de eerste oefensessie dan ook vooral het circuit moeten leren kennen, al heeft hij dat ongetwijfeld ook al in de F1-simulator van McLaren gedaan.

“Het is een nieuw circuit voor mij, een circuit waarop ik nog nooit geracet heb. Ik heb echter al heel wat in de simulator erop gereden. Het is een veeleisend circuit en ik begrijp waarom men het een echt rijderscircuit noemt. Er zijn heel wat zaken waarop je moet letten en waarmee je bezig bent, het is dan ook essentieel om zeer geconcentreerd te zijn. De ‘Wall of Champions’ is daarvan het bewijs!”

Het circuit vormt niet alleen een uitdaging voor de rijder maar ook voor het materiaal. De wagens, en in het bijzonder de remmen, worden zwaar op de proef gesteld. Daarnaast is ook de motor enorm belangrijk in Canada, en laat dat nu net nog steeds het zwakke punt bij McLaren zijn.

“De race zal de remmen zwaar belasten, net als de motoren en de rijders. Er is ook een grote kans op een safety car, waardoor er dus aan veel moet gedacht worden wanneer je een strategie en afstelling van de wagen bepaalt,” aldus Vandoorne.

“Het zal goed zijn om Fernando opnieuw naast mij te hebben, aangezien hij enorm veel ervaring heeft en die ervaring zal op dit circuit van pas komen. Het zal voor ons niet de eenvoudigste grand prix worden, in tegenstelling tot Monaco. Er zijn hier meer inhaalmogelijkheden, wat er hopelijk voor zal zorgen dat we ons kunnen mengen in de strijd.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België