Vandoorne: “De nieuwe F1-bolide van McLaren ziet er futuristisch uit”

14 december 2016 — Tijdens een interview op de officiële website van McLaren-Honda heeft Stoffel Vandoorne te kennen gegeven dat de nieuwe F1-bolide van McLaren er erg futuristisch uitziet.


In een uitgebreid interview op de McLaren-website blikt Vandoorne onder meer terug op het voorbije jaar en zijn bevestiging als rijder bij McLaren-Honda. Sowieso zijn het erg drukke dagen voor Vandoorne, die zich nu echt wel in de laatste rechte lijn naar zijn eerste volledig F1-seizoen bevindt.

“Ik heb het redelijk druk gehad want Jenson, Fernando en ikzelf zijn naar Japan geweest voor de ‘Honda Thanks days’. Ik had enkele dagen vrij waarin ik met wat vrienden dingen heb gedaan maar ik ben vooral naar het McLaren Technology Centre geweest om daar samen met het team de laatste voorbereidingen te doen,” aldus Vandoorne. “Ik heb mijn stoeltje gepast, enkele meetings met ingenieurs gedaan en verrichtte ook wat werk in de simulator. Het zijn de laatste kleine dingen die we aan het einde van het jaar moeten doen. Vervolgens zal ik van een welverdiende vakantie genieten tijdens Kerstmis en Nieuwjaar.”

Gelukkig komt er nu een rustige periode aan voor de F1-piloten. De Kerstdagen zal Vandoorne doorbrengen bij zijn familie, die hij dit jaar niet veel heeft gezien. Nieuwjaar zal hij dan weer doorbrengen met enkele vrienden en familieleden.


Na de feestdagen schakelt de Formule 1 opnieuw een versnelling hoger. De laatste voorbereidingen voor de eerste wintertests worden dan getroffen en de nieuwe F1-bolides worden waarschijnlijk eind januari en begin februari gepresenteerd. Naar die nieuwe wagens zal heel wat aandacht gaan want ze zullen er opmerkelijk anders uitzien dan de wagens van het voorbije seizoen.

Vandoorne is één van de weinige mensen die de nieuwe McLaren F1-bolide reeds heeft gezien, al is dat dan nog niet in het echt.

“Ik heb de wagen reeds op een computerscherm gezien. Het was een 3D-model. De wagen ziet er heel wat anders uit dan de huidige generatie wagens. Hij ziet er echt cool en futuristisch uit, zeker met de bredere banden en de grotere achtervleugel.”

Onlangs raakte bekend dat Vandoorne in de Formule 1 met het startnummer 2 zal rijden. Een nummer 2 wil Vandoorne uiteraard niet zijn maar waarom koos Vandoorne dan voor dat startnummer?

“Ik koos het startnummer 2 omdat dat het eerste nummer was waarmee ik in de eenzitters racete, in 2010 in de Formula 4 Eurocup. Ik koos het nummer destijds niet, ik kreeg het gewoonweg. Het was echter een goed jaar voor mij. Ik behaalde heel wat overwinningen en podiumplaatsen. Ik heb er dan ook mooie herinneringen aan.”

Vandoorne werd vervolgens ook gevraagd waarnaar hij het meeste uitkijkt in 2017.

“Uiteraard zal het seizoen op zich al een hoogtepunt zijn. Op het vlak van de races kijk ik het meeste uit naar Spa-Francorchamps, mijn thuisrace en eveneens mijn favoriet circuit. Het is de eerste keer dat ik er met een F1-bolide zal racen. Ik weet dat er heel wat fans en familieleden zullen zijn. Ik kijk er dan ook enorm hard naar uit.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België