Vandoorne: “De wagen voelt goed aan”

06 oktober 2017 — Na twee uitstekend verlopen races in Singapore en Maleisië gaat Stoffel Vandoorne in Japan op zoek naar een gelijkaardig resultaat. De Belg heeft vertrouwen in de wagen en ook na de oefensessies op vrijdag zit Vandoorne er goed bij met een tiende plaats, ook al viel de tweede oefensessie letterlijk en figuurlijk in het water.


Stoffel Vandoorne reed tijdens de eerste oefensessie de tiende tijd, net sneller dan teamgenoot Fernando Alonso. In de tweede oefensessie kwamen beide McLaren’s enkel de baan op om de wagen even te voelen tijdens natte omstandigheden.

Het wordt dus een drukke avond voor McLaren, aangezien ze zich enkel op één oefensessie kunnen baseren voor de kwalificatie en de race. Op zaterdag wordt er nog neerslag verwacht, maar op zondag lijkt het voorlopig nog droog te blijven.

“Voorlopig is het nog moeilijk om te weten wat we moeten verwachten”, zegt Stoffel Vandoorne na de tweede oefensessie. “We konden vandaag immers niet veel rijden. De eerste oefensessie verliep vrij normaal, zonder problemen. Tijdens de tweede oefensessie konden we in de regen enkel een installatierondje afwerken.”

“Het weer zal beslissend zijn morgen. Op zondag lijkt het een droge race te worden, waardoor de kwalificatie erg belangrijk wordt.”

“De wagen voelde erg goed aan op het circuit. Suzuka is een circuit met hoge snelheden, met veel veranderingen van richting. Met de bredere banden en downforce van dit jaar is het spectaculair in de eerste sector. Het is erg leuk om hier te rijden.”

“Wat er morgen ook gebeurt, we zullen het beste van ons weekend proberen maken,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België