Vandoorne dertiende tijdens kwalificatie: “Ik heb gemengde gevoelens”

25 november 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne houdt gemengde gevoelens over aan de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi. Vandoorne kwalificeerde zich als dertiende voor de race maar tijdens de oefensessie 's ochtends zag het er een stuk beter uit.


“Ik hou gemengde gevoelens over aan vandaag,” begint Vandoorne zijn terugblik op de kwalificatie. “De laatste oefensessie was redelijk goed deze ochtend en het zag er naar uit dat we redelijk sterk waren. We waren het vierde snelste team deze ochtend. Maar zoals we vaak zien tijdens de kwalificatie beschikken wij tijdens de kwalificatie niet over een ‘magische’ knop zoals de andere teams hebben om wat extra pk’s te krijgen. We verliezen dan wat terrein.”

Vandoorne had zich ondanks de sterke prestatie tijdens de oefensessie toch aan een moeilijke kwalificatie verwacht.

“We hadden verwacht dat het vandaag wat moeilijk zou gaan maar het was erg close en ik denk dat het potentieel er was om in Q3 te geraken,” aldus Vandoorne. “Ik experimenteerde wat met de afstelling en probeerde wat agressief te zijn om wat sneller te zijn. Dat werkte misschien niet echt en het ging niet sneller na Q1. Dat gezegd zijnde ben ik redelijk tevreden en hopelijk hebben we morgen een goede race.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België