Vandoorne: “Deze wagen is enorm belangrijk voor het team”

23 februari 2018 — Stoffel Vandoorne kijkt er enorm naar uit om zijn 'oranje' McLaren voor een eerste keer aan de tand te voelen. Tijdens de eerste wintertest volgende week krijgt hij daartoe de kans. Tegelijkertijd beseft Vandoorne ook dat het enorm belangrijk is voor McLaren dat deze wagen competitief is.


“Het moment waarop de nieuwe wagen wordt voorgesteld is een van de meest intense en opwindende momenten van het seizoen,” zei Vandoorne naar aanleiding van de presentatie van de nieuwe McLaren F1-bolide. “Voor iedereen bij McLaren is dit een erg belangrijke wagen. We weten allemaal hoeveel druk er op ons rust om van deze wagen een succes te maken en we kijken er naar uit om te zien hoe goed hij presteert tijdens de eerste wintertest volgende week.”

“Wat mezelf betreft, ik hoop echt dat we het seizoen met een stabiele basis kunnen aanvatten en dat we de wagen snel en eenvoudig kunnen doorontwikkelen. Het zou geweldig zijn om enkele vlotte testweken te hebben en met veel vertrouwen de eerste race in Australië tegemoet te gaan.”

Of de McLaren MCL33 competitief is, dat valt nog af te wachten, maar aan Vandoorne zelf zal het naar eigen zeggen niet liggen. Vandoorne voelt zich volledig klaar voor het nieuwe F1-seizoen.

“Ik heb de voorbije winter hard getraind en ik voel me op fysiek vlak zeker klaar om opnieuw in de wagen te stappen. Ik ben fit en gefocust. Ik ben echter ook ontspannen. Ik denk dat we een productieve winter hebben gehad en we hebben tijdens de winter een erg goede wagen ontworpen.”

“Ik kan niet wachten om de nieuwe wagen uit te testen,” kijkt Vandoorne vastberaden uit naar de eerste wintertest van volgende week.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België