Vandoorne: “Dit is een veelbelovend begin van het raceweekend”

28 juli 2017 — Stoffel Vandoorne reed vandaag tijdens de eerste en tweede oefensessie voor de GP van Hongarije de achtste en tiende tijd. Bemoedigende resultaten die veelbelovend zijn voor de rest van het raceweekend.


Zowel tijdens de eerste als de tweede oefensessie was Vandoorne minder dan een tiende trager dan teamgenoot Fernando Alonso. Tijdens beide sessies waren beide McLarens terug te vinden in de top tien, wat nogmaals bevestigt dat de Hungaroring beter bij de wagen van McLaren past.

“Met beide wagens in de top tien is de dag vandaag positief verlopen voor ons. Alles verliep zoals verwacht,” blikte Vandoorne terug op de eerste twee oefensessies in Hongarije. “Zoals gewoonlijk liggen de tijden in het middenveld erg dicht bij elkaar. Het zal dan ook belangrijk zijn om morgen nog enkele kleine stappen vooruit te zetten zodat we ons nog enigszins kunnen verbeteren.”

Geheel probleemloos verliep de dag niet voor Vandoorne. Tegen het einde van de sessie kreeg Vandoorne af te rekenen met een motorprobleem maar dat verontrust onze landgenoot niet.

“Tegen het einde van de sessie hadden we een probleem met de MGU-H maar dat was niet zo belangrijk aangezien de power unit waarmee ik reed zich reeds aan het einde van zijn levensduur zat. We gingen sowieso een andere motor inbouwen. Ik zal dan ook gelukkig geen bestraffing krijgen.”

“Ik voelde me comfortabel in de wagen, ook al was het nog geen 100 procent. Ik heb er vertrouwen in dat we morgen nog een stap vooruit kunnen zetten,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België