Vandoorne: “Dit was onze beste kwalificatie, punten zijn mogelijk”

12 mei 2018 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op zijn kwalificatie voor de GP van Spanje. Met een elfde plaats voor Vandoorne, en een achtste plaats voor teamgenoot Alonso, behoren punten morgen zeker tot de mogelijkheden voor McLaren.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“We hadden onze beste kwalificatie tot nu toe dit seizoen. De kwalificatie was opnieuw zeer close,” blikt Vandoorne terug. “De bandenkeuze was niet eenvoudig. Ik had een positief gevoel in de wagen en we eindigden heel dicht bij Q3. Fernando slaagde er net in om in Q3 te geraken, wat aantoont dat onze nieuwe onderdelen hier goed werken. Het is een stap in de goede richting en we moeten ons de komende races blijven verbeteren.”

Van op de elfde plaats op de startgrid heeft Vandoorne in tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso morgen vrije bandenkeuze, wat strategisch erg belangrijk kan zijn.

“Punten zijn volgens mij mogelijk tijdens de race. Tot dusver hebben we het telkens redelijk goed gedaan op zondag. We hadden steeds een erg goede strategie en konden de banden goed gebruiken. We hadden een goede racesnelheid en moeten ons in een goede positie knokken om te profiteren wanneer anderen fouten maken.”

Volgens Vandoorne wordt het tijdens de race een kwestie van zoveel mogelijk uit de problemen te blijven en geen fouten te maken.

“De omstandigheden waren heel dit weekend tricky met veel wagens die van de baan gingen. Morgen moeten we dan ook scherp voor de dag komen. We moeten er voor zorgen dat we zeker geen fouten maken en dan denk ik dat we heel wat mooie punten kunnen behalen,” besloot Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België