Vandoorne eindigt F1-seizoen buiten de punten: “Focus ligt nu op een nieuw avontuur”

25 november 2018 — Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwam vandaag een einde aan twee moeilijke seizoenen bij McLaren in de Formule 1.


Vandoorne slaagde er ook vandaag niet in om in Abu Dhabi in de punten te finishen. Vandoorne houdt echter een goed gevoel over aan zijn race en kijkt al uit naar zijn nieuwe uitdaging in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

“Geen punten vandaag om het jaar te eindigen maar desondanks was het een redelijk goede race,” blikt Vandoorne terug op zijn laatste F1-race. “Ik beleefde echter veel plezier. We wisten dat het vandaag voor ons moeilijk zou worden, zeker zonder veel incidenten. We vochten enorm hard en naderden verschillende andere wagens. Dat was echt een leuk deel van de race. Ik vocht enorm hard om die wagens achter mij te houden!”

“Ik ben blij met wat we bereikt hebben met waarover we beschikten. Het is geweldig om het seizoen te eindigen, vandaag gaven we echt alles en ik ben blij dat ik de finish heb gezien. Jammer genoeg waren we niet snel genoeg voor punten maar dat zou sowieso het geval zijn. Ik ben tevreden met hoe de race is verlopen, ik heb alles gegeven.”

Na de laatste F1-race begint voor Vandoorne de komende weken al een nieuw avontuur in de autosport. Midden december verschijnt Vandoorne immers aan de start van zijn allereerste race in de Formule E.

“Het is tijd om nu wat te vieren en om aan iets nieuw te beginnen. Ik ben er van overtuigd dat vanaf morgen mijn focus verschuift naar mijn nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België