Vandoorne gematigd positief na eerste dag in Maleisië: “Kostbare tijd verloren vandaag”

29 september 2017 — Stoffel Vandoorne moest vandaag tijdens de eerste twee oefensessies voor de GP van Maleisië tevreden zijn met de twaalfde en dertiende tijd. In tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso kon Vandoorne niet rijden met een nieuwe vloer onderaan zijn McLaren gemonteerd.


“De omstandigheden waren een beetje tricky deze ochtend, zeker met het asfalt dat erg glad aanvoelde omdat het nat was,” blikt Vandoorne terug op de eerste dag in Sepang. “Deze ochtend kon iedereen maar beperkt rijden. We probeerden allemaal banden te sparen omdat het weer ook tijdens de rest van het raceweekend redelijk onvoorspelbaar lijkt. We moeten dan ook spaarzaam zijn met onze regenbanden.”

“Door de crash van Romain Grosjean werd ook de oefensessie in de namiddag ingekort, waardoor we opnieuw tracktime verloren. Het zorgde ervoor dat we niet echt veel te weten kwamen over onze snelheid over de langere runs. We hebben alleen maar korte runs gedaan.”

McLaren beschikte over slechts één exemplaar van een nieuw vloer voor haar F1-bolide en die werd onderaan de McLaren MCL32 van teamgenoot Fernando Alonso gemonteerd.

“Fernando en ikzelf hebben een andere vloer uitgetest vandaag. Er was slechts één exemplaar beschikbaar en Fernando reed er vandaag mee. Het lijkt een mooie stap vooruit te zijn.”

“Ik hoop dat er morgen wat stabielere omstandigheden zullen zijn, zodat we ons momentum wat kunnen aanhouden,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België