Vandoorne: “GP van China zal een uitdaging worden”

12 april 2018 — Na twee puntenfinishes tijdens de eerste twee races van het nieuwe F1-seizoen kijkt Stoffel Vandoorne reikhalzend uit naar de GP van China. Vandoorne verwacht echter wel dat het voor McLaren een uitdagend raceweekend zal worden.


Stoffel Vandoorne behaalde tijdens de eerste twee races van zijn tweede F1-seizoen al zes punten, daarmee staat de teller nu al een pak beter dan tijdens de eerste seizoenshelft van vorig jaar. Vandoorne wil het positieve momentum vasthouden en ook in China een sterke prestatie neerzetten.

“Vorig jaar was mijn eerste ervaring tijdens de Chinese grand prix en ook al was het voor ons allebei een erg korte race, ik heb er toen van genoten om hier te racen,” begint Vandoorne zijn vooruitblik naar de GP van China.

“Zoals we vorig jaar konden zien is het weer in Shanghai erg onvoorspelbaar. Hopelijk kunnen we ons goede momentum vasthouden en een goede strategie hanteren en iedere opportuniteit grijpen die zich voordoet. Ook regen kan tijdens het weekend voor heel wat spektakel zorgen.”

Het F1-circuit vlakbij Shanghai beschikt over een enorm lang recht stuk. Met de minder krachtige Honda-motor vormde het circuit daardoor vorig jaar een serieuze uitdaging voor McLaren, al verwacht Vandoorne dat het circuit ook dit jaar met de Renault-motor een uitdaging zal vormen.

“We weten echter dat het circuit van Shanghai voor ons pakket erg uitdagend is en we moeten uit iedere sessie het maximaal haalbare proberen te halen. Dit is nodig om ons kansen te geven op een goed resultaat. We kunnen na vorige zondag niet op onze lauweren rusten. We moeten zoveel mogelijk leren tijdens de oefensessies op vrijdag, dit moet ons in staat stellen om op zaterdag te strijden voor zo’n goed mogelijke gridposities,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België