Vandoorne: “Het moet nog beter tegen de kwalificatie”

21 oktober 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee oefensessies voor de GP van de Verenigde Staten.


Tijdens de eerste oefensessie reed Vandoorne op het Circuit of The Americas een indrukwekkende vijfde tijd. Een mooi begin van het raceweekend voor Vandoorne, die tot dusver nog nooit op het circuit had gereden.

“Het was over het algemeen een redelijke vrijdag,” blikt Vandoorne terug op de eerste twee oefensessies. “Tijdens de ochtend begonnen we met tricky omstandigheden maar uiteindelijk droogde het circuit op en kenden we een redelijk drukke eerste oefensessies terwijl we enkele nieuwe aerodynamische onderdelen uittestten. Ik heb het gevoel dat ik goed presteerde, zeker gezien het feit dat ik voor de eerste keer op het circuit reed.”

De tweede oefensessie verliep echter een stuk minder goed voor Vandoorne. Onze landgenoot was daarin immers slechts vijftiende en was iets meer dan een seconde trager dan teamgenoot Fernando Alonso.

“De tweede oefensessie was een beetje moeilijk voor mij. Tijdens de sessie kenden we wat problemen met verkeer en ik was ook niet voor de volle honderd procent tevreden met de balans van de wagen. De snelheid over de lange runs leek echter redelijk goed. Ik was een beetje meer tevreden over onze snelheid over de langere runs dan de kwalificatiesnelheid die we simuleerden.”

“Over het algemeen hebben we op zaterdag nog ruimte voor verbetering. We weten wat ons te doen staat en hopelijk zitten we dan dichter bij de rest,” besluit Vandoorne.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België